Kracht en Ziel

Shiatsu

Wat is Shiatsu

Shiatsu – ik leg het graag uit als accupunctuur zonder naalden– is een holistische oosterse massagetechniek die zich vooral op het steunen van de zelfheldende kracht in ons lichaam richt.

Shiatsu is een vrij laagdrempelige massagevorm die met kleding in zittende of liggende positie kan worden ontvangen. Met behulp van duimen, vingers, handpalmen, ellebogen en zelfs knieën wordt een systeem van meridianen (energiebanen) en acupressuurpunten behandelt. Dit (holistisch) systeem spreekt zowel lichaam en geest aan. Net als accupunctuur is Shiatsu gebaseerd op de theoretische kaders van de Traditionele Chinese Geneeskunde, maar vult deze mooi aan door de subtiele kracht van aanraking.

Uniek en flexibel

Elke behandeling is anders, elke mens uniek. Voor mij is het essentieel naar u behoeftes te luisteren en uit te nodigen echt uw wensen aan te durven geven, ook tijdens een massage. Mijn gevoel en kennis wijst de richting, maar uw feedback verlicht de weg.

Shiatsu is een flexibele therapie, die kan worden toegepast met de diepte van triggerpoint massage of de subtiliteit van cranio-sacraal therapie: het omvat de mobilisatie technieken van Thaimassage of chiropractie en de magnetische principes van polariteitstherapie.

Ik integreer Shiatsu met Chi Nei Tsang. Deze taoistische orgaanmassage
 is gericht op het losmaken van spanningen in de organen. Het brengt ouroude kennis en massage bij elkaar en kan mensen helpen heling op een dieper emotioneel of spiritueel niveau te ervaren.

Het kan ook op de stoel

Na veel behandelingen op bedrijven heb ik een unieke Shiatsu-stoelmassage stijl ontwikkelt, die bijzonder effectief is bij klachten in schouders, bovenrug, nek, hoofd en armen. Ook klachten als migraine, tennisarm of RSI kunnen hiermee aangepakt worden. Hier kan je zien hoe ik Shiatsu op de stoel toepas.

 

Intake en advies

Voordat een behandeling begint luister ik naar je. In overleg bepalen we de hoofdklacht. Dit kan zowel een emotionele klacht zijn, maar ook problemen in het bewegingsapparaat of  gezondheidsklachten. Er zijn dan verschillende benaderingen mogelijk. De juiste vorm van specifieke technieken wordt altijd op je behoeftes afgestemd.  We nemen tijd voor een intakegesprek en ik geef adviesen (voeding, leefstijl en fysieke oefeningen) mee om na de behandeling verder voor lijf en ziel te kunnen zorgen.

Voordat u naar mij toe komt wil ik vragen de volgende informatie door te lezen:

Praktische informatie