Kracht en Ziel

Cacao Light Breath

Tussen ceremonie, ademwerk en meditatie

De Cacao Light Breath verbindt cacao ceremonie met Quantum Light Breath (QLB). QLB is een verbaal en muzikaal begeleide meditatie, die doelgericht is ontworpen om onderbewuste conditioneringen zichtbaar te maken en het bestaan vanuit vrijheid en helderheid in het Hier en Nu te kunnen beleven. Hierbij hoort ook het loslaten van potentiële identificatie met iets wat je niet (meer) bent. Cacao is hierbij een welkom hulpmiddel omdat zij je uitnodigt om in je gevoel te komen en kwetsbaarheid toe te laten. Ook kan cacao je in contact met een verborgen wijsheid of bewustzijnsniveau brengen. Deze kwaliteiten zorgen dat de weerstand van diepere psychologische beschermlagen tijdens de meditatie vermindert en je vanuit (zelf-)liefde toelaat wat er wil gebeuren.

Een Cacao Light Breath sessie heeft een ceremoniël karakter waarin de adem- en meditatietechnieken bijdragen aan fysieke, emotionele en spirituele gezondheid. Door de inzet van volle buik- en borstademing wordt het weefsel rond de longen en vooral het diafragma herhaaldelijk gerekt en ontspannen, met gevolg dat regelmatige inzet van deze ademoefening je longcapaciteit vergroot. Verder zorgt het oprekken en ontspannen van je diafragma voor een aangename stimulatie van de interne organen. Hierdoor ervaar je ontspanning in je buik en komen potentieël oude emoties en/of herinneringen die je tijdens de meditatie objectief leert te ervaren, vrij.

Verder worden verschillende focusoefeningen in de sessies geintegreerd. Deze zijn specifiek gericht op het openen van energiepoorten die met zelf-expressie, emotie en onvoorwaardelijke liefde geassocieerd zijn. De Cacao Light Breath geeft je een ervaring van expansie van je wezen, veel energie en gevoelens van liefde en compassie. Het kan een krachtige ingang bieden om een tocht naar het onderbewuste te beginnen…

Ik begeleid deze sessies regelmatig in een fijne ruimte op Ecodorp Zuiderveld. Mocht je interesse of vragen hebben stuur me dan gerust een e-mail.