Kracht en Ziel

Bedrijfsmassages

Hoe werkt het?

Volgens afgesproken tijdvakken en een digitaal intekensysteem kom ik naar uw bedrijfslocatie en geef daar behandelingen. Reis- en parkeerkosten worden doorberekend. Ik breng alle nodige materialen mee en heb verder alleen een kleine ruimte nodig om te behandelen.

De massages kunnen eenmalig zijn, hoewel de positieve effecten op gezondheid en vitaliteit van uw werknemers vooral door regelmatige behandelingen tot uiting komen. Als frequentie wordt 1 behandeling per 1-3 weken geadviseerd. Kies hier een pakket wat het best bij uw bedrijf past.

Voordelen

lager ziekteverzuim

Stress, slechte houding en repetetieve bewegingen kunnen een veelvoud aan fysieke klachten veroorzaken, niet zelden met het gevolg dat werknemers zich ziek moeten melden. Stoelmassages helpen aantoonbaar bij het verlagen van het ziekteverzuim. Ik gebruik specifieke  Shiatsutechnieken die gericht zijn op problemen in het bewegingsapparaat, maar ook lichte gezondheitsklachten zoals verkoudheid of hoofdpijn. De technieken werken zowel curatief als preventief.

blije werknemers

Een kwartier even niks hoeven doen en nergens aan denken. Deze momenten zijn belangrijk om lichaam en geest tot rust te brengen. Er ontstaat weer nieuwe ruimte voor motivatie, creativiteit en een glimlach die ook op de werkvloer zo kostbaar is. Stoelmassage laat zien dat de werkgever het welzijn van zijn medewerkers serieus neemt. Medewerkers waarderen dat enorm.

fiscaal aftrekbaar

Stoelmassages kunnen als “vrije verstrekking” in de Werkkostenregeling aangeboden worden. Verder zijn stoelmassages erkend door de Arbo- en Poortwachter-wet. Zo kan een behandeling ook als Arbo-voorziening tot de “nihil-waardering behoren. De gemaakte kosten kunnen dan volledig, onbeperkt en onbelast als bedrijfskosten opgevoerd worden. Zie de websites van de Belastingdienst en BVS voor de specifieke voorwaarden en meest actuele informatie.